Έρευνα & Ανάπτυξη

 

H Plastiki, Αφοί Τυρμπά ΕΕ είναι μία εταιρεία με μεγάλη οικογενειακή παράδοση από το 1958.

Έχει στο ενεργητικό της ιστορία μισού αιώνα στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και ανακύκλωση, πλαστικών και ελαστομερών.

Στην διάρκεια αυτών των χρόνων έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες όλων των κλάδων της βιομηχανίας και των κατασκευών με σκοπό την ανάπτυξη λύσεων που συνδυάζουν την ασφάλεια την ποιότητα την επιλογή πρώτης ύλης αλλά και την ιδανική σχέση όλων αυτών με το κόστος έτσι ώστε το τελικό προϊόν να έχει και την σωστή τιμή πώλησης.

Πρόσφατα ερευνητικά έργα και προγράμματα.

Σε συνεργασία με πολυεθνική εταιρεία, που παράγει τεχνικά αρώματα και τα εξάγει σε όλον τον κόσμο, μελέτησε ανέπτυξε και έβγαλε στην αγορά σειρά πλαστικών προϊόντων που απελευθερώνουν σταδιακά την αρωματική ουσία. Συγκεκριμένα, όπως , εντομοαπωθητικά «βραχιολάκια» (για κουνούπια) για ανθρώπινη χρήση,  απωθητικά εντόμων  για pet, κολάρα, και αρωματικά χώρου που είναι ακόμα σε ανάπτυξη.

     Μετά την μακροχρόνια συνεργασία μας στα έργα της Αττικό Μετρό στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στον τομέα της στεγάνωσης αρμών η εταιρεία  έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία. Ανέπτυξε μία παγκόσμια πρωτότυπη μέθοδο παραγωγής monobloc  συνδέσμων αρμών διαστολής, που έχουν προσφέρει μεγάλη ταχύτητα κατά την εφαρμογή τους και έχουν εξαλείψει τις αστοχίες που υπήρχαν με τη συμβατική μέθοδο, στην εφαρμογή μονώσεων στα τούνελ και στα φρεάτια του Μετρό.

      Η εταιρεία πρωτοπορεί και επενδύει στο χώρο της οδικής ασφάλειας. Έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει μία νέα σειρά από εύκαμπτα κολωνάκια πεζοδρομίων αποτροπής παρκαρίσματος. Ως βασικό τους σκοπό έχουν την μέγιστη ασφάλεια των πεζών, ποδηλατών, δικυκλιστών, αλλά και των οδηγών. Επίσης όλα τα προϊόντα της εταιρείας στον τομέα Οδικής Ασφάλειας ελέγχονται και πιστοποιούνται από την Ανώνυμη εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας A.E. (ΕΒΕΤΑΜ) και την Eurocert. Για τη σειρά των προϊόντων αυτών έχει αποκτήσει από τον ΟΒΙ δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

      Σε συνεργασία με μεγάλη Γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται σε συστήματα ανακύκλωσης είναι σε εξέλιξη ερευνητικό πρόγραμμα ανακύκλωσης και ανάκτησης πρώτης ύλης από λαμιναρισμένες συσκευασίες χαρτιού πολυαιθυλενίου και αλουμινίου τύπου Tetrapack. Στόχος του προγράμματος είναι η εφαρμογή της πρώτης ύλης που έχει ανακτηθεί από την ανακύκλωση σε άλλες εφαρμογές.  

Παλαιότερα Άρθρα

Ιστορικό καταχωρήσεων

Waterstops

01-07-2018

Τα PVC - EPDM - TPE Waterstops χρησιμοποιούντα για την στεγανοποίηση αρμών διαστολής και διακοπής εργασίας στις κατασκευές. Τα Waterstop είναι διαθέσιμα σε πολλά μεγέθη και τύπους ανάλογα με την κατασκευή.

FLEXIBOLL ευκαμπτο κολωνάκι

01-05-2016

Εύκαμπτο κολωνάκι πεζοδρομίων αποτροπής παρκαρίσματος και οριοθέτησης ποδηλατοδρόμων (Register Number 20160100037).